Lemon Pie Vanilla Cheesecake recept.
Ingredience:
200 g sušenek
100 g másla
500 g mascarpone
200 ml smetany ke šlehání
100 g cukru
1 vanilkový lusk
4 vejce
šťáva a kůra z 1 citronu
Recept:
Nejdříve si připravte formu na dort, kterou vyložte pečicím papírem. Rozemelte sušenky na jemno a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Směs pevně utlačte na dno formy a dejte ji ztuhnout do lednice. Mezitím si v míse smíchejte mascarpone, smetanu, cukr a důkladně vyškrábněte semínka z vanilkového lusku. Přidejte vejce, citronovou šťávu a kůru a vše důkladně promíchejte dohladka. Hmotu nalijte na připravený sušenkový korpus a pečte v předehřáté troubě na 160 °C asi 45 minut. Cheesecake nechte vychladnout v troubě s mírně otevřenými dveřmi, aby zchladl pomalu a nesrazil se. Poté cheesecake uložte na několik hodin, ideálně přes noc, do lednice.
Tipy:
Pro ještě intenzivnější citronovou chuť můžete do těsta přidat více citronové kůry nebo několik kapek čistého citronového oleje. Pokud máte rádi sladší dezerty, můžete zvýšit množství cukru, nebo cheesecake po upečení posypat moučkovým cukrem. Důležité je cheesecake pečeni dohlížet, aby se příliš nezabarvilo. Mírně zlatavý vrch je akorát. Po upečení cheesecake nechejte vychladnout v troubě s otevřenými dveřmi, aby nedošlo k prasklinám na povrchu. Cheesecake je nejlepší, když je dobře vychlazený, ideálně po celé noci v lednici.