Lehký vánek recept


Lehký vánek recept.

**Ingredience:**
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 středně velká cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na kostičky
- 1 malá cuketa, nakrájená na kostičky
- 400g konzervovaných rajčat v kouscích
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené bazalky
- 400g těstovin (např. penne)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Čerstvá bazalka na ozdobu
- Parmezán na posypání

**Recept:**
1. Na velké pánvi na středně silném ohni zahřejte olivový olej. Přidejte cibuli a restujte, dokud nezměkne a nezačne zlátnout.
2. Přidejte česnek a restujte další 1 minutu.
3. Přidejte nakrájenou papriku a cuketu. Restujte, dokud zelenina nezměkne, asi 5-7 minut.
4. Přidejte konzervovaná rajčata, oregano a bazalku. Osolte a opepřete podle chuti. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte pomalu vařit asi 10 minut.
5. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Sceděte.
6. Těstoviny vmíchejte do omáčky a dobře promíchejte.
7. Podávejte ozdobené čerstvou bazalkou a posypané parmezánem.

**Tipy:**
- Pro ještě bohatší chuť můžete přidat k rajčatům lžíci tomatového protlaku.
- Pokud máte rádi pikantnější jídla, přidejte do omáčky špetku červeného pepřového vločky.
- Tento recept je velmi flexibilní, můžete přidat jakoukoliv zeleninu, která vám doma zbyla. Výborně se hodí například brokolice nebo špenát.
- Pro veganskou verzi vynechte parmezán nebo použijte veganskou alternativu.