Lehký tvarohový koláč recept.
Ingredience na lehký tvarohový koláč zahrnují mouku, cukr, vejce, tvaroh, máslo nebo olej, prášek do pečiva, vanilkový cukr a citronovou kůru. Na přípravu této sladkosti nejdříve smíchejte mouku s práškem do pečiva. V jiné misce vyšlehejte máslo s cukrem do pěny, přidejte vejce, vanilkový cukr a citronovou kůru. Poté postupně přidávejte mouku a nakonec vmíchejte tvaroh. Těsto vylejte do vymazané a moukou vysypané formy a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsius po dobu asi 45 minut.
Tip pro lepší chuť koláče je použít kvalitní tvaroh, který není příliš vodnatý. Taktéž můžete do těsta přidat rozinky nebo jiné sušené ovoce, které předem namočíte do rumu nebo jiného likéru, aby bylo měkké a šťavnaté. Po upečení nechte koláč dostatečně vychladnout a podávejte s čerstvým ovocem nebo ovocným kompotem pro ještě lepší zážitek z jídla.