Lehký tvarohový koláč bez mouky recept.
Ingredience pro lehký tvarohový koláč bez mouky:
tvaroh v kostce 500 g
vejce 4 ks
sladidlo dle chuti (med, cukr, stévie apod.)
vanilkový extrakt 1 lžička
kypřící prášek do pečiva 1/2 lžičky
rýžová mouka 3 lžíce (pokud chcete úplně bez mouky, tento krok vynechte)
Recept na přípravu:
Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Ve velké míse rozmíchejte tvaroh, vejce, sladidlo a vanilkový extrakt do hladka. Pokud používáte, přidejte rýžovou mouku a kypřící prášek, a dobře promíchejte, aby se ingredience spojily.
Připravte si formu na pečení, kterou vymažte máslem nebo vyložte pečicím papírem. Smetanovou směs vylejte do formy a rovnoměrně rozprostřete.
Pečte v předehřáté troubě po dobu 35-40 minut, nebo dokud vrch koláče lehce nezhnědne a tester vložený do středu koláče nevyjde čistý.
Tipy:
Pro extra chutný koláč můžete přidat do směsi hrst rozinek nebo čerstvého ovoce, jako jsou borůvky či jahody.
Pokud chcete, aby byl koláč ještě lehčí, použijte pouze bílky (6 bílků místo 4 celých vajec).
Pro krásnější servírování posypte upečený a vychladlý koláč práškovým cukrem nebo skořicovým cukrem.
Serverujte s čerstvým ovocem nebo ovocnou omáčkou pro dokonalý chuťový zážitek.
Pamatujte, že každá trouba peče trochu jinak, takže sledujte koláč během pečení, aby nedošlo k jeho připečení.