Lehký jogurtový moučník recept


Lehký jogurtový moučník recept.

Ingredience:
- 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 hrnku cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 hrnku rostlinného oleje
- 1 hrnek jogurtu (nejlépe bílého, může být i řecký)
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- ovoce dle výběru (např. borůvky, jahody, meruňky)

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180°C. V míse smíchejte hladkou mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli.
2. V jiné míse smíchejte jogurt, vejce a rostlinný olej. Postupně přilévejte tuto směs do suchých ingrediencí a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
3. Ovoce omyjte a podle potřeby nakrájejte na menší kousky. Lehce je vmíchejte do těsta.
4. Vymažte formu na pečení a vysypte moukou nebo vyložte pečicím papírem. Těsto nalijte do formy.
5. Pečte v předehřáté troubě přibližně 25-35 minut nebo dokud vrchol moučníku nezkřehne a špejle vložená do středu vyjde čistá.
6. Nechte moučník vychladnout, před podáváním můžete posypat moučkovým cukrem nebo přelít čokoládovou polevou.

Tipy:
- Pro lehký a svěží moučník vybírejte kvalitní jogurt s vysokým podílem mléčného tuku.
- Experimentujte s různými druhy ovoce podle sezóny nebo vaší chuti.
- Moučník můžete podávat s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo šlehačkou pro ještě lepší chuťový zážitek.
- Aby byl moučník vláčnější, můžete do těsta přidat lžíci medu nebo javorového sirupu.