Langoše s domácím kečupem, sýrem a česnekem recept


Langoše s domácím kečupem, sýrem a česnekem recept.

Ingredience

# Pro langoše:
- 500 g hladké mouky
- 1 sáček sušeného droždí (nebo 25 g čerstvého)
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 300 ml teplé vody
- 2 lžíce oleje

# Pro domácí kečup:
- 500 g zralých rajčat
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce cukru
- Sůl a pepř dle chuti

# Doplňky:
- Strouhaný sýr (mozzarella, gouda, nebo podle chuti)
- Česnek
- Další dle chuti (např. šunka, kukuřice, jalapeňos)

Recept

# Langoše:
1. V míse smíchejte mouku, droždí, cukr a sůl. Přidejte teplou vodu a olej a zpracujte v hladké těsto.
2. Těsto nechte na teplém místě kynout asi hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
3. Na pomoučeném povrchu rozdělte těsto na menší kousky a vyválejte na placky.
4. V hluboké pánvi rozehřejte olej a langoše po jednom smažte dozlatova z obou stran.
5. Hotové langoše vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách.

# Domácí kečup:
1. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
2. Na pánvi na olivovém oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
3. Přidejte rajčata, cukr, ocet, sůl a pepř a vařte na mírném ohni, dokud nevznikne hustá omáčka.
4. Hotový kečup rozmixujte do hladka a případně dochuťte.

# Sestavení:
1. Hotové langoše potřete domácím kečupem.
2. Posypte dle chuti česnekem a strouhaným sýrem.
3. Můžete doplnit dalšími ingrediencemi dle vlastní chuti.
4. Podávejte teplé.

Tipy:
- Pro extra křupavost můžete do těsta přidat lžíci piva.
- Domácí kečup můžete ochutit různými bylinkami nebo kořením dle chuti.
- Pokud máte málo času, můžete použít kvalitní kupovaný kečup.
- Langoše jsou nejlepší horké, ale chutnají i studené.
- Pro lehkou verzi langošů můžete těsto péct v troubě na pečícím papíru místo smažení.