Lahůdkové maso v mrkvi recept.
Ingredience:
hladká mouka
sůl
máslo
cibule
mrkev
petržel
vývar
vepřové maso bez kosti
smetana
muškátový oříšek
pepř
Recept:
Nejprve si připravíme maso. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm zprudka opečeme dozlatova. Opečené maso vyjmeme a odložíme stranou. Na stejné pánvi pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev nakrájenou na tenké plátky. Zeleninu restujeme do změknutí. Poté přisypeme mouku a krátce osmahneme. Pomalu přiléváme vývar a mícháme, aby se vytvořila hladká omáčka. Vraťte maso do pánve, přidejte nastrouhanou petržel a smetanu. Dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Vše podusíme, dokud maso není měkké.
Tipy:
1. Pokud máte rádi intenzivnější chuť, můžete do omáčky přidat trochu vína a nechat ho odpařit před přidáním vývaru.
2. Lahůdkové maso v mrkvi je vynikající s houskovým knedlíkem, který skvěle absorbuje omáčku.
3. Nezapomeňte na kvalitu masa, je základem celého jídla. Volte kvalitní kusy, které jsou šťavnaté a měkké po uvaření.
4. Podávání s čerstvým petrželovým listem na talíři dodá pokrmu na svěžesti a zvýrazní jeho vizuální stránku.