Labužníkova kuřecí stehna recept


Labužníkova kuřecí stehna recept.

- Ingredience
- 4 kuřecí stehna
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 1/4 lžičky chilli papričky (volitelné)
- 200 ml kuřecího vývaru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- sůl a čerstvě mletý černý pepř

- Recept
1. Předehřejte troubu na 180°C. Kuřecí stehna osolte a opepřete.
2. Na velké pánvi na středně silném ohni zahřejte olivový olej. Přidejte kuřecí stehna a opečte je ze všech stran dozlatova. Poté je vyjměte a dejte stranou.
3. Na stejné pánvi přidejte trochu oleje, pokud je třeba, a restujte cibuli do změknutí. Přidejte česnek, papriku, tymián a chilli (pokud používáte) a restujte další minutu.
4. Přilijte kuřecí vývar, přidejte rajčatový protlak a dobře promíchejte. Vraťte kuřecí stehna zpět do pánve. Přiveďte k varu.
5. Jakmile směs začne vřít, přeneste pánvi do předehřáté trouby a pečte pokryté cca 40 minut, nebo dokud kuře není uvařené a omáčka se nezačne zahušťovat.
6. Podávejte kuřecí stehna teplá s omáčkou.

- Tipy
- Pokud máte rádi výraznější chuť, přidejte do omáčky lžíci medu nebo javorového sirupu.
- Kuřecí stehna můžete před pečením také marinovat v kořenící směsi podle vaší chuti na několik hodin nebo přes noc pro ještě lepší výsledek.
- Podávejte s rýží, bramborami nebo pečivem, aby jste mohli naplno vychutnat omáčku.
- Pro zjemnění chuti omáčky můžete přidat na konci vaření smetanu nebo zakysanou smetanu.