Kynutý kakaový závin recept


Kynutý kakaový závin recept.

Ingredience pro kynutý kakaový závin zahrnují mouku, mléko, droždí, cukr, vejce, máslo, sůl, kakao a moučkový cukr.

Nejdříve si připravte kvásek. Rozpusťte droždí ve vlažném mléce a přidejte trochu cukru a mouky. Nechte stát na teplém místě asi 15 minut, dokud nevzejde. Mezitím si v míse smíchejte zbytek mouky, cukr a špetku soli. Přidejte kvásek, rozpuštěné máslo a vejce. Vypracujte hladké těsto, které necháte kynout na teplém místě přikryté utěrkou asi hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Po vykynutí těsto rozdělte na menší části a každou část rozválejte na plát. Každý plát potřete rozměklým máslem a posypte směsí kakaa a moučkového cukru. Těsto zrolujte a dejte na plech vyložený pečicím papírem.

Závin pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 25 minut, nebo dokud není zlato-hnědé barvy. Po upečení závin nechte chvilku vychladnout a posypte moučkovým cukrem.

Tipy pro lepší výsledek:
1. Ujistěte se, že všechny ingredience jsou v pokojové teplotě před začátkem přípravy.
2. Těsto nechte kynout na teplém a bezprůvaném místě.
3. Při pečení zkontrolujte, zda závin není hotový již dříve, aby nedošlo k přepečení.