Kynuté lívance s malinami recept.
Kynuté lívance s malinami jsou lahodným dezertem, který potěší nejen na snídani. Jsou měkké, nadýchané a kombinace s malinami dodává těmto lívancům příjemnou svěžest. Níže naleznete potřebné ingredience, postup přípravy a několik užitečných tipů pro dokonalý výsledek.
**Ingredience**
- 250g hladké mouky
- 2 lžíce cukru
- 1 špetka soli
- 1 vejce
- 300 ml mléka
- 1 balíček suchého droždí (7g)
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 150g malin
- Olej na smažení
- Případně moučkový cukr nebo javorový sirup pro podávání
**Recept**
1. Do mísy prosijte mouku, přidejte cukr, sůl a suché droždí. Promíchejte.
2. V jiné misce smíchejte mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Tuto směs poté přilijte do mísy s moukou.
3. Vše důkladně promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto bez hrudek. Pokud je těsto příliš husté, můžete přidat trochu mléka.
4. Přikryjte mísu utěrkou a nechte těsto asi hodinu na teplém místě kynout.
5. Po vykynutí vmíchejte opatrně do těsta maliny.
6. Rozpalte na pánvi trochu oleje. Lžící nabírejte těsto a vytvářejte z něj lívance.
7. Smažte z každé strany na středně silném ohni, dokud lívance nebudou zlatavě hnědé.
8. Hotové lívance podávejte teplé, posypte moučkovým cukrem nebo polijte javorovým sirupem.
**Tipy**
- Aby byly lívance nadýchané, je důležité nechat těsto dostatečně vykynout. Místo by mělo být teplé, ale ne horké.
- Maliny můžete do těsta přidávat celé nebo pokud máte raději jednotnější strukturu, lehce je rozmačkejte.
- Pokud nemáte čerstvé maliny, můžete použít i maliny mražené. Ty byste měli nechat předem rozmrazit a odcedit.
- Pro extra křupavý povrch lívanců můžete přidat do těsta lžíci hrubé mouky nebo kukuřičného škrobu.