Kynutá česneková roláda recept


Kynutá česneková roláda recept
Ingredience pro kynutou česnekovou roládu:

500 g hladké mouky
1 kostka čerstvého droždí (42 g)
250 ml mléka
50 g cukru
80 g másla
špetka soli
2 stroužky česneku
100 g strouhaného sýra
1 vejce na potření
máslo na vymazání plechu

Postup přípravy:

V míse smíchejte cukr, droždí a trochu teplého mléka. Nechte vzejít kvásek.
Do kvásku přidejte mouku, zbytek mléka, rozpuštěné máslo, sůl a vypracujte hladké těsto. Nechte ho na teplém místě kynout asi hodinu, než zdvojnásobí svůj objem.
Mezitím oloupejte česnek a jemně ho nastrouhejte nebo rozmačkejte.
Kynuté těsto rozválejte na pomoučeném válu na obdélník. Rozetřete po něm strouhaný česnek a posypte strouhaným sýrem.
Těsto zrolujte podélně jako roládu a ujistěte se, že je dobře uzavřené po stranách.
Přenesete roládu na vymazaný plech a nechte ještě asi 20 minut kynout.
Před pečením potřete roládu rozšlehaným vejcem.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 35 minut, než roláda zezlátne.

Tipy:

Před pečením můžete roládu posypat ještě trochou sýra nebo bylinek pro extra chuť.
Česnek můžete kombinovat s jemně nasekanou petrželkou nebo jinými bylinkami.
Pokud máte rádi pikantnější variantu, přidejte do náplně trochu chilli papričky.