Květákové překvápko recept.
Květákové překvápko je lahodný a zdravý pokrm, který si jistě zamilujete. Tady je návod, jak si ho připravit.
**Ingredience:**
- 1 středně velký květák
- 2 vejce
- 100 g strouhaného sýra (např. mozzarella nebo gouda)
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř dle chuti
- olivový olej
- čerstvé bylinky na ozdobu (např. petrželka nebo pažitka)
**Postup přípravy:**
1. Květák očistíme a rozdělíme na menší růžičky. Ty následně vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme asi 5-7 minut, dokud nejsou měkké. Pak je scedíme a necháme okapat.
2. V misce rozšleháme vejce, přidáme strouhaný sýr, hladkou mouku, prolisované stroužky česneku, sůl a pepř. Dobře promícháme.
3. Přidáme předvařené květákové růžičky do mísy s těstem a opatrně je obalíme.
4. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje. Květákové růžičky obalené v těstíčku pokládáme na pánvi a smažíme z obou stran dozlatova.
5. Hotové květákové překvápko podáváme ozdobené čerstvými bylinkami.
**Tipy:**
- Pro křupavější povrch můžete přidat do těsta trochu strouhanky.
- Květákové překvápko můžete servírovat s různými dipovými omáčkami, jako je například jogurtový dip s bylinkami nebo tahini.
- Pokud preferujete pikantnější variantu, přidejte do těsta trochu chilli nebo papriky.
- Tento recept je flexibilní, takže s ingrediencemi můžete kreativně experimentovat podle vašich chutí a přání.
Doufám, že si květákové překvápko užijete!