Květákové placičky s uzeným masem a sýrem recept


Květákové placičky s uzeným masem a sýrem jsou výbornou volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Zde je seznam potřebných ingrediencí

1 středně velký květák
150 g uzeného masa
100 g tvrdého sýra
2 vejce
3 lžíce hladké mouky
sůl a pepř dle chuti
olej na smažení

Postup přípravy
Začněte rozdělením květáku na růžičky a následně je spařte ve vroucí vodě asi 5 minut. Mezitím si nakrájejte uzené maso na malé kousky. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Po uvaření květák scedíte a necháte trochu vychladnout. Pak květák rozmačkejte na menší kousky nebo rozmixujte v mixéru, ale nedělejte z něj kaši.
V míse smíchejte rozmačkaný květák, nakrájené uzené maso, nastrouhaný sýr, vejce, mouku a osolte a opepřete dle chuti. Z této směsi formujte placičky. V pánvi rozehřejte olej a placičky na něm z obou stran smažte dozlatova, přibližně 3-4 minuty z každé strany.
Tipy pro dokonalé květákové placičky

Při smažení nechte placičky, aby se pevně ugrilovaly na jedné straně, než je otočíte. To pomůže udržet jejich tvar.
Pokud máte rádi bylinky, můžete do směsi přidat trochu nakrájeného čerstvého petrželky nebo pažitky pro čerstvější chuť.
Květákové placičky můžete podávat s různými dipami, například s jogurtovým dipem s bylinkami nebo s česnekovou majonézou.
Aby byly placičky ještě chutnější, můžete do směsi přidat trochu mletého kmínu nebo papriky.

Užijte si své květákové placičky s uzeným masem a sýrem jako hlavní jídlo nebo jako chutný snack!