Květák na mozeček recept
Květák na mozeček je jednoduché a chutné jídlo, které se hodí jako příloha k hlavním chodům.
Ingredience:
Květák
Máslo
Sůl
Pepř
Muškátový oříšek
Směs bylinek dle chuti, například petrželka a tymián
Recept:
Začneme tím, že květák očistíme a rozdělíme na menší růžičky. Růžičky dáme vařit do osolené vody na přibližně 5 až 8 minut, dokud nebudou měkké, ale stále křupavé. Poté květák scedíme a necháme okapat. Mezitím si na pánvi rozehřejeme trochu másla a přidáme uvařené růžičky květáku. Květák na pánvi mírně opečeme, přidáme trochu soli, pepře a špetku muškátového oříšku. Nakonec vmícháme nasekané bylinky a vše společně promícháme.
Tipy:
Při vaření květáku je dobré přidat do vody trochu mléka, což pomůže zachovat jeho krásnou bílou barvu.
Květák na mozeček můžete podávat s vařenými brambory nebo jako přílohu k masu.
Pro pikantnější variantu můžete přidat do směsi na pánvi trochu chilli nebo česnek.