Kvasnicová pomazánka recept


Kvasnicová pomazánka recept.

- Ingredience
- 250 g kvasnic (čerstvých)
- 2 cibule
- 100 g másla
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 1 lžička majoránky
- sůl dle chuti
- čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- olej na smažení

- Recept
1. Cibule oloupejte a nadrobno je pokrájejte. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a cibuli na něm zpěňte do zlatova.
2. Kvasnice rozdrobte do mísy. Pokud používáte sušené, postupujte podle návodu na obalu.
3. Přidejte osmaženou cibuli k rozdrobeným kvasnicím.
4. Přidejte měkké máslo, mletou papriku, majoránku, sůl a pepř.
5. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladká směs. Pokud je pomazánka příliš hustá, můžete přidat trochu mléka nebo vody pro zředění.
6. Nechte pomazánku chvíli odstát v chladničce, aby se spojily chutě.

- Tipy
- Pro pikantnější variantu můžete přidat trochu chilli papričky nebo pár kapek tabaska.
- Pomazánku můžete servírovat s čerstvým pečivem, jako jsou bagety, toastový chléb nebo křupavé pečivo.
- Kvasnicová pomazánka je také výborná jako náplň do teplých jídel, například jako základ pro plněné brambory nebo jako omáčka na těstoviny.
- Chcete-li dodat pomazánce více výraznou chuť, můžete přidat trochu sušeného česneku nebo čerstvého, jemně nasekaného.
- Jako dekoraci a osvěžení chuti můžete pomazánku posypat nasekanými bylinkami, jako je petrželka nebo pažitka.