Kuřecí steak s borůvkami na červeném víně recept


Kuřecí steak s borůvkami na červeném víně recept.

Ingredience potřebné pro přípravu kuřecího steak s borůvkami na červeném víně jsou kuřecí prsa, borůvky, červené víno, máslo, cibule, česnek, sůl, pepř a čerstvé bylinky jako tymián nebo rozmarýn.

Recept začíná tím, že kuřecí prsa osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm kuřecí prsa z obou stran opečeme dozlatova. Vyjmeme je a odložíme stranou. Na týž tuk přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a restujeme do změknutí. Poté přidáme borůvky a necháme chvíli podusit. Zalijeme červeným vínem a přidáme bylinky. Vše povaříme, dokud omáčka nezačne houstnout. Kuřecí prsa vložíme zpět do pánve a povaříme ještě několik minut, aby se maso prohřálo a nasáklo omáčkou.

Tipy pro dokonalé chutě: Použití kvalitního suchého červeného vína zvýrazní chuť omáčky. Pro intenzivnější chuť borůvek může být dobré je před přidáním na pánev lehce rozdrtit. Podávat můžete s rýží nebo pečenými brambory a pro zvýraznění chuti posypat jídlo čerstvými bylinkami před podáváním.