Kuřecí soté s mrkvičkami recept.
Kuřecí soté s mrkvičkami je jednoduchý a rychlý recept, který vás překvapí svou chutí a jednoduchostí přípravy. Tento pokrm se hodí jak na běžný den, tak i pro zvláštní příležitosti. Následují ingredience, postup přípravy a užitečné tipy.
Ingredience:
- 500 g kuřecích prsou
- 300 g mrkviček (nejlépe mladých)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1 lžička sušeného tymiánu nebo majoránky
- 100 ml kuřecího vývaru nebo vody
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce sójové omáčky
Postup přípravy:
1. Kuřecí prsa očistěte, omyjte a nakrájejte na menší kousky nebo proužky.
2. Mrkvičky očistěte a pokud jsou větší, nakrájejte na menší kousky nebo kolečka.
3. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
4. Na velké pánvi nebo v hluboké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a česnek, restujte dozlatova.
5. Přidejte nakrájené kuřecí kousky, osolte, opepřete a přidejte tymián nebo majoránku. Restujte, dokud kuřecí maso nezíská zlatavou barvu.
6. Přidejte mrkvičky, promíchejte a restujte další 2-3 minuty.
7. Přilijte kuřecí vývar nebo vodu, med a sójovou omáčku. Promíchejte a nechte na mírném ohni dusit cca 15 minut, dokud mrkvičky nezměknou a omáčka se mírně nezredukuje.
8. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Tipy:
- Pokud máte rádi pikantnější verzi, přidejte do receptu trochu chilli vloček nebo čerstvého chilli.
- Tento pokrm se skvěle hodí k rýži, bulguru nebo třeba k pečeným bramborám.
- Pro svěžest můžete na konec přidat trochu čerstvé petrželky nebo pažitky.
- Pro zdůraznění chuti můžete do omáčky přidat i lžíci kvalitního balsamika.
Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a užijte si bohatou chuť kuřecího soté s mrkvičkami.