Kuřecí směs ala čína recept.
Na přípravu kuřecí směsi ala Čína budete potřebovat následující ingredience
kuřecí prsa - zhruba 500 gramů
sojová omáčka - 3 lžíce
kukuřičný škrob - 2 lžičky
sezamový olej - 1 lžíce
čerstvý zázvor - 1 malý kousek
česnek - 2 stroužky
cukr - 1 lžička
brokolice - 1 menší hlávka
mrkev - 2 střední
paprika - 1 velká
cibule - 1 střední
jarní cibulka - na ozdobu
sůl a pepř - podle chuti
olej na smažení
Postup přípravy
Začněte tím, že kuřecí prsa omyjete, osušte a nakrájejte na tenké proužky. V misce smíchejte sojovou omáčku, kukuřičný škrob, sezamový olej, nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a cukr. Kuřecí proužky v marinádě nechte odležet alespoň 30 minut.
Mezitím si připravte zeleninu. Brokolici rozdělte na menší růžičky, mrkev oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, papriku očistěte a nakrájejte na proužky, cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.
Ve woku nebo na velké pánvi rozehřejte trochu oleje a na silném ohni krátce opečte kuřecí proužky. Jakmile je maso téměř hotové, vyjměte ho z pánve a odložte stranou.
Na pánvi poté opečte připravenou zeleninu. Začněte s cibulí, přidejte mrkev a brokolici, a nakonec papriku. Směs zeleniny restujte, dokud není skoro měkká.
Vraťte maso zpět na pánev ke zelenině a promíchejte. Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu vody nebo další sojovou omáčku. Vše společně restujte ještě několik minut, dokud není maso úplně hotové a zelenina křupavá. Na závěr dochuťte solí a pepřem podle chuti.
Kuřecí směs ala Čína podávejte horkou, posypanou nasekanou jarní cibulkou. Excelentně se hodí k rýži nebo těstovinám.
Tip: Pro intenzivnější chuť můžete do směsi přidat trochu chilli papričky nebo pár kapek rybí omáčky. Dobrou chuť!