Kuřecí s bulgurovým salátem recept


Kuřecí s bulgurovým salátem recept.

- Ingredience

Pro kuřecí prsa:
- 2 kuřecí prsa
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička mleté papriky
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Pro bulgurový salát:
- 200 g bulguru
- 400 ml vody
- 1 malá červená cibule
- 1 velká rajče
- 1 okurka
- Pár lístků čerstvé petrželky
- Šťáva z 1 citronu
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř

- Recept

1. Kuřecí prsa omyjte, osušte a pokračujte tím, že je lehce naklepáte, aby měly stejnou tloušťku. Ochutíte je solí, pepřem a mletou paprikou.

2. V pánvi rozehřejte olivový olej a kuřecí prsa na něm z každé strany opečte dozlatova, asi 5-7 minut z každé strany, v závislosti na tloušťce. Poté nechte maso odpočinout.

3. Mezitím připravte bulgur. Bulgur vložte do hrnce, přidejte vodu, trochu soli a nechte vařit podle návodu na obalu, obvykle kolem 10-15 minut, dokud není bulgur měkký a všechna voda je absorbována. Nechte zchladnout.

4. Červenou cibuli, rajče, okurku nakrájejte na malé kostičky a petrželku nasekejte jemně.

5. V míse smíchejte ochlazený bulgur s cibulí, rajčetem, okurkou a petrželkou. Přidejte šťávu z citronu, olivový olej, sůl a pepř a dobře promíchejte.

6. Kuřecí prsa nakrájejte a podávejte společně s bulgurovým salátem.

- Tipy

- Pokud chcete váš salát ještě výživnější, můžete přidat vařenou čočku nebo chickpeas.
- Pro intenzivnější chuť kuřecích prsou můžete použít mix koření podle vaší chuti, například kari nebo gyros koření.
- Bulgurový salát může být podáván jak teplý, tak studený, díky čemuž je ideální volbou pro přípravu jídla dopředu.
- Pokud máte rádi pikantní, přidejte do salátu trochu čerstvého chilli nebo kapku pálivé omáčky.