Kuřecí řízky v pikantní křenové omáčce recept


Kuřecí řízky v pikantní křenové omáčce recept.

Ingredience:

- 4 kuřecí prsa
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 malá cibule, nakrájená
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 200 ml kuřecího vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce křenu (podle chuti můžete přidat více nebo méně)
- 1 lžíce dijonské hořčice
- Čerstvá petržel na ozdobu

Recept:

1. Kuřecí prsa osolte a opepřete z obou stran. Na velké pánvi na středně vysokém ohni rozehřejte olivový olej a kuřecí prsa na něm z obou stran opečte dozlatova. Opečená prsa pak vyjměte a odložte stranou.

2. Na stejné pánvi přidejte trochu oleje, pokud je potřeba, a přidejte nakrájenou cibuli. Restujte, dokud cibule nezměkne a nezačne se zlátit, poté přidejte česnek a restujte další 1 - 2 minuty.

3. Přilijte kuřecí vývar a nechte ho zredukovat na polovinu, občas zamíchejte. Poté přidejte smetanu, křen a dijonskou hořčici. Promíchejte a vařte na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.

4. Kuřecí prsa vraťte do pánve s omáčkou a na mírném ohni je zahřejte, aby se prohřála dovnitř, ale zároveň zůstala šťavnatá.

5. Podávejte ozdobené čerstvou petrželí. Tento pokrm chutná skvěle s vařenými bramborami nebo rýží.

Tipy:

- Pokud máte rádi více pikantní, můžete do omáčky přidat více křenu nebo trochu chilli papričky.
- Křen je dosti silné koření, tak přidávejte postupně a ochutnávejte, abyste našli správnou chuť pro vás.
- Pokud chcete omáčku trochu řidší, můžete přidat více kuřecího vývaru. Naopak, pokud byste chtěli omáčku hustší, nechte ji na plotně déle, aby se více zredukovala, nebo použijte trochu kukuřičného škrobu rozpuštěného ve vodě pro zahuštění.