Kuřecí rajská polévka recept.
Kuřecí rajská polévka je tradiční a oblíbené jídlo, které si zamilujete pro jeho jednoduchost a úžasnou chuť. Zde je recept:
- Ingredience
- 300 g kuřecích prsou
- 1 l kuřecího vývaru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 100 g rajčatového protlaku
- 1 lžíce sladké papriky
- Sůl a pepř dle chuti
- 150 g těstovin (ideálně malé, např. mušličky nebo krupička)
- Čerstvá petrželka na ozdobu
- Recept
1. Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky.
2. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nakrájejte.
3. Mrkve a petržel očistěte a nakrájejte na kolečka.
4. Na troše oleje osmažte cibuli až do zlatova, poté přidejte česnek, mrkev a petržel. Restujte pár minut.
5. Přidejte nakrájené kuřecí maso a osmažte do zlatova.
6. Přisypte lžíci sladké papriky, zamíchejte a hned poté přilijte kuřecí vývar.
7. Přidejte rajčatový protlak, promíchejte a nechte vařit na mírném ohni asi 10 minut.
8. Následně přidejte těstoviny a vařte dle návodu na obalu, obvykle asi 10-15 minut, dokud nejsou těstoviny měkké.
9. Ochutnejte a dle potřeby dochutíte solí a pepřem.
10. Polévku podávejte posypanou čerstvou petrželkou.
- Tipy
- Pro pikantnější variantu přidejte do polévky trochu chilli nebo ostré papriky.
- Pokud máte rádi hustší polévky, můžete přidat více těstovin, nebo naopak pro řidší polévku přidejte více vývaru.
- Tato polévka se skvěle hodí i jako základ pro různé varianty. Můžete přidat zeleninu dle sezony nebo dle vašich preferencí.
- Pro ještě bohatší chuť můžete použít domácí kuřecí vývar.
Tento recept na kuřecí rajskou polévku je nejen výživný, ale také velmi chutný a jeho příprava nezabere mnoho času. Užijte si jej jako hlavní chod nebo jako lahodný začátek k obědu či večeři.