Kuřecí prsa s fenyklovou omáčkou recept
Ingredience:
kuřecí prsa
fenykl
cibule
smetana na vaření
bílé víno
máslo
česnek
sůl
pepř
olivový olej
čerstvý kopr nebo pažitka pro ozdobu
Recept:
Kuřecí prsa omyjte, osušte a osolte a opepřete.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a na něm zprudka opečte kuřecí prsa z obou stran dozlatova. Poté je vyjměte a odložte bokem.
Na téže pánvi přidejte trochu másla a na něm osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.
Přidejte nakrájený fenykl a restujte, dokud nezměkne.
Deglazujte bílým vínem a nechte alkohol vyvařit.
Přilijte smetanu, promíchejte a nechte omáčku zhoustnout.
Vraťte kuřecí prsa na pánev a vařte v omáčce do dokonalého změknutí masa.
Omáčku dochuťte solí a pepřem a případně bylinkami.
Před podáváním kuřecí prsa nakrájejte na plátky a omáčkou přelijte.
Tipy:
Fenykl před použitím důkladně umyjte, může obsahovat zeminu ve skrytých částech.
Kuřecí prsa můžete před smažením naklepat, aby byla jemnější.
Pro intenzivnější chuť omáčky můžete použít více bílého vína a nechat ho déle redukovat.
K jídlu se skvěle hodí pečené brambory nebo čerstvý chléb.