Kuřecí prsa na citronu a bazalce recept


Kuřecí prsa na citronu a bazalce recept
Ingredience:

4 kuřecí prsa
1 citron
hrst čerstvé bazalky
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl
čerstvě mletý černý pepř

Recept:
Nejprve si připravte kuřecí prsa. Pokud jsou velmi tlustá, můžete je lehce naklepat, aby se rychleji a rovnoměrněji upekla. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje. Kuřecí prsa osolte a opepřete z obou stran a poté je položte na rozehřátou pánev. Na středním plameni je opečte z obou stran dozlatova, každou stranu asi 5 minut, v závislosti na tloušťce prsou.
Mezitím si připravte marinádu. Citron důkladně umyjte a nastrouhejte z něj kůru. Citron pak rozpulte a vymačkejte z něj šťávu. Česnek oloupejte a jemně ho nasekejte nebo vymačkejte. V misce smíchejte citronovou kůru, šťávu, česnek a nasekanou bazalku. Tuto směs pak rovnoměrně rozetřete na opečená kuřecí prsa a nechte je na pánvi, aby se chutě spojily, asi 2 až 3 minuty.
Tipy:

Pro intenzivnější citronovou chuť můžete do marinády přidat i trochu citronového oleje.
Pokud máte rádi pikantnější variantu, přidejte do marinády trochu červené chilli papričky nebo kapku chilli oleje.
Kuřecí prsa na citronu a bazalce jsou výborná s čerstvým bagetkou, vařenými brambory nebo lehkým salátem.
Tento pokrm můžete podávat jak teplý, tak i studený jako součást studeného bufetu nebo pikniku.