Kuřecí plátky v pažitkové omáčce recept


Kuřecí plátky v pažitkové omáčce recept.

Ingredience:
kuřecí prsa (4 plátky, cca 600 g)
sůl a černý mletý pepř dle chuti
2 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
200 ml smetany ke šlehání
hrst pažitky
1 lžička citronové šťávy
100 ml vývaru (kuřecího nebo zeleninového)

Recept:
1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Osolíme a opepříme.
2. Na pánvi rozehřejeme olej a kuřecí plátky na něm z obou stran krátce opečeme dozlatova. Poté kuře vyjmeme a odložíme stranou.
3. Na stejné pánvi přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme dozlatova.
4. Přilijeme smetanu a vývar, promícháme a přivedeme k varu.
5. Vložíme zpět kuřecí plátky a na mírném ohni dusíme asi 10 minut, dokud kuře není úplně měkké.
6. Nakonec omáčku dochutíme pažitkou a citronovou šťávou.
7. Před podáváním necháme jídlo chvilku odpočinout.

Tipy:
- Omáčka bude ještě lahodnější, pokud použijete čerstvou pažitku.
- K jídlu se skvěle hodí rýže nebo pečené brambory.
- Pokud máte rádi hustší omáčky, můžete do smetany přidat trochu hladké mouky nebo kukuřičného škrobu rozpuštěného ve vodě a omáčku zahustit.
- Pro pikantnější variantu můžete do omáčky přidat špetku chilli papričky.