Kuřecí piccata recept.
Kuřecí piccata je klasický italský pokrm, který se vyznačuje jemně naklepanými kuřecími prsíčky, které jsou obaleny v mouce, osmaženy a podávány s citronovou omáčkou. Zde je jednoduchý recept a několik tipů, jak připravit dokonalou kuřecí piccatu.
Ingredience:
4 kuřecí prsa bez kosti a kůže
Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Hladká mouka na obalení
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce másla
1/3 šálku čerstvé citronové šťávy
1/2 šálku kuřecího vývaru
1/4 šálku nakrájených kapar
2 lžíce nasekané petrželky
Plátky citronu pro ozdobu
Recept:
Kuřecí prsa naklepejte mezi dvěma kusy plastové fólie na tloušťku asi 1/2 cm. Osolte a opepřete každou stranu.
Každé prso lehce obalte v mouce, zbavte přebytečné mouky.
Na velké pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje. Přidejte kuřecí prsa a smažte z každé strany asi 3 minuty, dokud nebudou zlatavě opečená. Opečená prsa přeneste na talíř.
Do pánve přidejte zbytek oleje a máslo. Jakmile se máslo rozpustí, přilijte citronovou šťávu a kuřecí vývar. Přiveďte k varu a vařte, dokud se omáčka nezačne zahušťovat.
Vraťte kuřecí prsa do pánve, přidejte kapary a vařte ještě asi 2 minuty, dokud nejsou prsa dokonale prohřátá.
Omáčku ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
Před podáváním posypte kuřecí piccatu nasekanou petrželkou a ozdobte plátky citronu.
Tipy:
Přesnost v tloušťce kuřecích prsíček je klíčová pro rychlé a rovnoměrné uvaření.
Citronovou šťávu můžete obohatit o trochu bílého vína pro komplexnější chuť.
Pokud máte rádi bohatší omáčky, můžete do omáčky přidat více másla.
Podávejte s lehkým salátem nebo vařenými těstovinami pro kompletní jídlo.
Tento jednoduchý a rychlý recept na kuřecí piccatu je skvělou volbou pro elegantní večeři nebo rychlý rodinný oběd.