Kuřecí penne romana recept


Kuřecí penne romana recept.

Kuřecí penne romana je lahodné italské jídlo, které kombinuje krémovou omáčku, kuřecí maso a těstoviny. Pro přípravu tohoto jídla budete potřebovat následující ingredience

kuřecí prsa bez kůže a kostí
penne těstoviny
smetana na vaření
čerstvý parmezán
sušená bazalka
česnek
olivový olej
sůl
čerstvě mletý černý pepř

Recept na kuřecí penne romana začíná tím, že si připravíte kuřecí prsa. Kuřecí prsa očistěte, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olivový olej a kuřecí prsa na něm z obou stran opečte dozlatova. Když jsou kuřecí prsa hotová, vyjměte je z pánve a nechte je chvíli odpočinout.

Mezitím si v jiné pánvi na troše olivového oleje osmahněte nadrobno nakrájený česnek. Nechte ho jen lehce zezlátnout, aby nepřipálil, což by omáčce dodalo hořkou chuť. Poté přidejte smetanu na vaření a sušenou bazalku. Omáčku osolte a opepřete podle chuti a vařte na mírném ohni, dokud se trochu nezredukuje a nezačne houstnout.

Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a přidejte je do omáčky. Promíchejte, aby se kuřecí maso rovnoměrně obalilo omáčkou a necháte prohřát.

V jiném hrnci si uvařte penne těstoviny podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíte a ihned je smíchejte s připravenou omáčkou a kuřecím masem.

Před podáváním jídlo posypte nastrouhaným parmezánem a podávejte.

Jako tip na závěr přidejte do omáčky trochu čerstvé bazalky nebo petrželky pro svěží chuť a krásnou barvu. Kuřecí penne romana můžete servírovat s čerstvým salátem nebo pečivem.