Kuřecí maso se špenátem ve smetanovo-sýrové omáčce recept


Kuřecí maso se špenátem ve smetanovo-sýrové omáčce recept.

Kuřecí maso se špenátem ve smetanovo-sýrové omáčce je lahodným jídlem, které potěší mnohé milovníky kvalitních a chutných pokrmů. Díky kombinaci kuřecího masa, špenátu a bohaté smetanovo-sýrové omáčce se jedná o ideální volbu pro rodinný oběd nebo večeři.

- Ingredience
- 500 g kuřecích prsou
- 200 g čerstvého špenátu
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml smetany na vaření
- 100 g tvrdého sýra (například parmezán)
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- Muškátový oříšek dle chuti

- Recept
1. Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Osolte a opepřete.
2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a kuřecí kousky na něm z obou stran krátce opečte, dokud nezískají zlatavou barvu. Poté maso vyjměte a odložte stranou.
3. Na téže pánvi přidejte trochu oleje, pokud je potřeba, a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Restujte, dokud nezměkne.
4. Přidejte prolisovaný česnek a krátce osmahněte.
5. Přidejte čerstvý špenát a restujte, dokud nezměkne.
6. Vraťte kuřecí kousky zpět na pánev k špenátu. Přilijte smetanu a promíchejte. Nechte na mírném ohni vařit, dokud omáčka nezačne houstnout.
7. Přidejte nastrouhaný sýr, dobře promíchejte a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
8. Vařte ještě několik minut, dokud sýr úplně neztaje a omáčka se krásně spojí.

- Tipy
- Pro ještě krémovější konsistenci omáčky můžete smetanu částečně nahradit směsí smetany a mascarpone.
- Pokud preferujete pikantnější variantu, přidejte do omáčky trochu červené papriky nebo několik kapek ostré chilli omáčky.
- Tento pokrm vynikne podávaný s těstovinami nebo vařenou rýží, které skvěle doplní a nasají bohatou omáčku.
- Nezapomeňte na závěr pokrm ozdobit čerstvým špenátem nebo petrželkou pro zvýraznění chuti a atraktivní podání.

Díky této jednoduché a rychlé přípravě si můžete vychutnat bohaté a lahodné jídlo, které osloví všechny členy rodiny.