Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami recept.
Ingredience:
- 4 kuřecí prsa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g konzervovaných rajčat v kostkách
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného oregana
- Sůl a pepř dle chuti
- Čerstvé bylinky pro ozdobu (bazalka nebo petržel)
Recept:
1. Kuřecí prsa omyjte, osušte a osolte a opepřete z obou stran.
2. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a kuřecí prsa z obou stran krátce opečte dozlatova. Po opečení kuřecí prsa vyjměte a odložte stranou.
3. Na stejné pánvi přidejte trochu olivového oleje a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Restujte, dokud cibule nezměkne a nezíská zlatavou barvu.
4. Přidejte prolisovaný česnek a restujte další 1-2 minuty.
5. Přidejte konzervovaná rajčata, tymián a oregano. Promíchejte a přiveďte k varu.
6. Kuřecí prsa vložte zpět do pánve, pokryjte a na mírném ohni dusíte asi 20 minut, nebo dokud kuře není uvařené a omáčka se trochu nezredukuje.
7. Před podáváním můžete pokrm posypat čerstvými bylinkami dle chuti.
Tipy:
- Pokud máte raději pikantnější verzi, můžete přidat do omáčky trochu chilli vloček.
- Tento recept je skvělý i s čerstvými rajčaty. Pokud je máte k dispozici, použijte přibližně 500g čerstvých rajčat, nakrájených na kostičky.
- Pokud dáváte přednost jemnější chuti, můžete před přidáním kuřecích prsů do omáčky směs rozmixovat do hladka.
- Tento pokrm je výborný podávaný s rýží, těstovinami nebo i pečivem.