Kuřecí lahůdka recept.
Ingredience:
- 500 g kuřecích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml smetany na vaření
- 100 g nastrouhaného parmazánu
- 150 g čerstvých špenátových listů
- Sůl a pepř dle chuti
- 1 lžička sušeného oregana nebo bazalky
Recept:
1. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete dle chuti.
2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a kuřecí kousky na něm z každé strany krátce opečte, dokud nezískají zlatavou barvu. Poté je vyjměte a dejte stranou.
3. Na téže pánvi přidejte trochu oleje, pokud je potřeba, a přidejte nakrájenou cibuli. Restujte dozlatova.
4. Přidejte nadrobno nakrájený česnek a restujte asi minutu, dokud nezačne vonět.
5. Zalijte smetanou a přiveďte k varu. Přidejte nastrouhaný parmazán a míchejte, dokud se sýr nerozpustí a omáčka mírně nezhoustne.
6. Přidejte špenát a vařte, dokud nezměkne. Potom vrátit kuřecí kousky do pánve, promíchejte s omáčkou a nechte prohřát.
7. Dochutit solí, pepřem a oreganem nebo bazalkou dle chuti.
Tipy:
- Podávejte s těstovinami, rýží nebo vařenými brambory, aby jídlo krásně doplnily.
- Pro extra krémovou konzistenci můžete přidat do omáčky trochu máslových kostek před servírováním.
- Pokud preferujete pikantnější variantu, přidejte do omáčky trochu červené papriky nebo několik kapek pálivé omáčky.
- Lahůdku můžete ozdobit čerstvými bylinkami jako je petržel nebo bazalka pro zvýšení chuti a vizuální atraktivnosti.