Kuřecí krémová pomazánka recept.
Ingredience:
- 200 g uvařeného kuřecího masa
- 100 g měkkého tvarohu
- 2-3 lžíce majonézy
- 1 malá cibule
- sůl a pepř dle chuti
- pažitka nebo jarní cibulka pro ozdobu
Recept:
Začneme tím, že uvařené kuřecí maso nakrájíme na malé kousky nebo ho rozmixujeme v mixéru na jemno podle preferované konzistence. Následně v míse smícháme kuřecí maso s tvarohem a majonézou, dokud nevznikne hladká směs. Malou cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi jemné kousky nebo ji nastrouháme, přidáme do směsi. Pomazánku ochutíme solí a pepřem dle chuti. Dobře promícháme.
Tipy:
- Pro extra křupavost můžete do pomazánky přidat nakrájené ořechy nebo na drobno nasekanou zeleninu, jako je paprika nebo okurka.
- Pokud preferujete pikantnější variantu, přidejte trochu chilli papričky nebo kapku ostré omáčky.
- Pro lehkou variantu můžete majonézu částečně nebo úplně nahradit bílým jogurtem.
- Pomazánka chutná nejlépe, když je chvíli odleželá v lednici, ideálně přes noc. Tím se prohloubí její chutě.
- Na závěr pomazánkou ozdobte s nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou pro svěží vzhled a chuť.