Kuřecí kousky s artyčoky recept


Kuřecí kousky s artyčoky recept.

Ingredience pro kuřecí kousky s artyčoky zahrnují kuřecí prsa, konzervované artyčoky, cibuli, česnek, kuřecí vývar, bílé víno, citronovou šťávu, petržel, sůl a pepř.

Recept začíná tím, že kuřecí prsa nakrájíte na menší kousky. Cibuli a česnek nakrájíte a osmahněte na troše olivového oleje dozlatova. Přidáte kuřecí kousky a opečete je ze všech stran do zlatova. Poté přidáte artyčoky a chvíli smažíte. Zalijete bílým vínem a necháte alkohol vyvařit. Přidáte kuřecí vývar, citronovou šťávu a dochutíte solí a pepřem. Vše vaříte na mírném ohni, dokud kuře není měkké. Na závěr přidáte nasekanou petržel.

Tipy pro toto jídlo mohou zahrnovat použití čerstvých artyčoků místo konzervovaných pro lepší chuť, přidání kapary nebo oliv pro další vrstvu chuti, nebo podávání s rýží nebo těstovinami pro kompletní jídlo. Kuře je také možné nahradit krůtím masem pro lehčí variantu.