Kuřecí kostky Karaage recept


Kuřecí kostky Karaage recept.

Kuřecí kostky Karaage jsou oblíbeným japonským pokrmem, který se skládá z marinovaných kousků kuřecího masa, obalených ve směsi mouky a škrobu a smažených dozlatova.

Ingredience pro přípravu kuřecích kousků Karaage jsou následující
kuřecí stehenní maso 500 gramů
sojová omáčka 4 lžíce
sake 2 lžíce
sezamový olej 1 lžíce
česnek 2 stroužky
zázvor 15 gramů
pšeničná mouka 4 lžíce
kukuřičný škrob 4 lžíce
olej pro smažení

Recept na přípravu kuřecích kostek Karaage začíná nakrájením kuřecího masa na malé kostky. Následně připravte marinádu smícháním sojové omáčky, sake, sezamového oleje, nasekaného česneku a nastrouhaného zázvoru. Kuřecí kousky vložte do marinády a nechte marinovat asi 30 minut. Po marinování obalte kousky masa směsí pšeničné mouky a kukuřičného škrobu. Smažte v dostatečném množství oleje, dokud nejsou kousky křupavé a zlatavé. Hotové kousky nechte okapat na papírových ručnících.

Tipy pro dosažení nejlepších výsledků
Ujistěte se, že olej je dostatečně horký před smažením kuřecích kousků. Olej by měl mít teplotu kolem 180 °C.
Nezapomeňte kuřecí kousky dobře okapat po vyjmutí z marinády, aby se při smažení nepřipekly.
Smažte v malých dávkách, aby se kuřecí kousky neslepily a byly rovnoměrně křupavé.
Podávejte s citronovým klínkem nebo lehkým dipem jako je majonéza smíchaná s trochou wasabi.