Kuřecí kari se žampiony a zeleninou recept


Kuřecí kari se žampiony a zeleninou recept.

- Ingredience

- 500 g kuřecích prsou
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 g žampionů
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 200 ml kokosového mléka
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- Sůl a pepř dle chuti
- Rostlinný olej nebo máslo na smažení
- Čerstvý koriandr nebo petržel na ozdobu
- Rýže jako příloha

- Recept

1. Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na jemno. Papriky očistěte a nakrájejte na proužky, žampiony pokrájejte na plátky.

2. Na rozpálené pánvi s rostlinným olejem nebo máslem restujte cibuli dozlatova, přidejte česnek a smažte další minutu.

3. Přidejte nakrájené kuřecí maso, osolte, opepřete a smažte, dokud maso není ze všech stran opečené.

4. K masu přidejte kari koření a kurkumu, promíchejte a chvíli smažte, aby se uvolnily aroma.

5. Poté přidejte nakrájené žampiony a papriky, promíchejte a dusíte asi 5 minut.

6. Nakonec vmíchejte kokosové mléko, přiveďte k varu a pak nechte na mírném ohni pod pokličkou dusit asi 10-15 minut, dokud zelenina není měkká a maso plně uvařené.

7. Podávejte s rýží a posypte čerstvým koriandrem nebo petrželí.

- Tipy

- Pokud máte rádi pikantnější, přidejte do pokrmu čerstvý nebo sušený chilli papričku.
- Kokosové mléko můžete nahradit smetanou pro bohatší a krémovější chuť.
- Pro zvýraznění chuti můžete přidat lžíci rybí omáčky nebo sójové omáčky.
- Pokud chcete, aby byla vaše kari omáčka hustší, můžete ji zahustit lžící kukuřičného škrobu rozpuštěného v troše vody.
- Nebojte se experimentovat s různými druhy zeleniny, jako je cuketa, mrkev nebo brokolice.
- Servírování s basmati rýží nebo naan chlebem zlepší celkový gastronomický zážitek.