Kuřecí kari s mangem a rýží recept.
Kuřecí kari s mangem a rýží je exotické a bohaté jídlo, které kombinuje sladkost manga s pikantností kari. Tento recept je jednoduchý a přináší nevšední chuťový zážitek.
Ingredience:
- kuřecí prsa (cca 400g), pokrájená na kousky
- 1 zralé mango, oloupané a nakrájené na kousky
- 1 cibule, nadrobno nakrájená
- 2 stroužky česneku, utřené
- 200 ml kokosového mléka
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- 200 g dlouhozrnné rýže
- olej pro smažení
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvý koriandr pro ozdobu
Recept:
1. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a orestujte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte utřený česnek a nastrouhaný zázvor a restujte dalších několik minut.
2. Přisypte kari koření a kurkumu, promíchejte, aby se všechny ingredience spojily, a restujte asi minutu.
3. Přidejte nakrájená kuřecí prsa a smažte, dokud nejsou kuřecí kousky ze všech stran bělavé.
4. Přilijte kokosové mléko, přidejte sůl a pepř dle chuti a nechte pomalu vařit asi 20 minut.
5. Mezitím si uvařte rýži podle návodu na obalu.
6. Když je kuře téměř hotové, přidejte do pánve nakrájené mango a nechte ho prohřát, ale ne dlouho, aby zůstalo šťavnaté.
7. Podávejte kuřecí kari s manga na talíři s rýží, ozdobené čerstvým koriandrem.
Tipy:
- Pokud máte raději pikantnější variantu, přidejte do receptu trochu červené papriky nebo čili.
- Pokud nemáte zralé mango, můžete použít konzervované mango, ale věnujte pozornost množství přidaného cukru.
- Kokosové mléko dodává jídlu krémovou texturu, ale pokud chcete lehčí variantu, můžete použít polovinu množství kokosového mléka a zbytek nahradit kuřecím vývarem.
- Pro komplexnější chutě můžete přidat k receptu také pár lístků limetkové kůry nebo šťávu z poloviny limetky.
Toto kuřecí kari s mangem a rýží představuje skvělou kombinaci chutí a je ideální pro zpestření vašeho jídelníčku.