Kuřecí kapsa recept


Kuřecí kapsa recept.

Ingredience
- 4 kuřecí prsa
- 200 g špenátu (může být čerstvý nebo mražený)
- 200 g krémového sýra
- 100 g sušených rajčat
- 2 stroužky česneku
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g strouhaného mozzarelly nebo jiného sýra

Recept
1. Příprava kuřecích prsou: Nejprve pečlivě omyjte kuřecí prsa a osušte je. Poté na každém prsu udělejte hluboký řez podélně, aby vznikla kapsa, ale dejte pozor, abyste maso neprořízli úplně.

2. Příprava náplně: Na pánvi na olivovém oleji osmažte jemně nakrájený česnek. Přidejte špenát (pokud používáte mražený, nejprve ho nechte rozmrazit a odcedit) a restujte, dokud nezměkne. Poté přidejte sušená rajčata nakrájená na malé kousky a krémový sýr. Promíchejte a ochuťte solí a pepřem.

3. Plnění kuřecích prsou: Kuřecí prsa otevřete a rovnoměrně rozdělte náplň do vzniklých kapes. Kapsy zavřete pomocí zubních špejlí nebo kuchyňské nitě.

4. Pečení: Předehřejte troubu na 180°C. Kuřecí prsa osolte a opepřete z obou stran. Na pánvi na středně vysokém ohni z obou stran krátce opečte kuřecí prsa na olivovém oleji, dokud nezískají zlatavou barvu. Poté prsa přeneste do pekáče, posypte strouhaným sýrem a pečte v předehřáté troubě asi 25–30 minut, nebo dokud nejsou prsa upečená a sýr se nerozteče.

5. Podávání: Nechte kuřecí prsa chvíli odpočinout po vyjmutí z trouby, poté odstraněte špejle nebo nit a podávejte. Kuřecí kapsu můžete podávat s vaší oblíbenou přílohou, například s rýží, pečenými bramborami nebo čerstvým salátem.

Tipy
- Pokud máte rádi pikantnější jídla, můžete do náplně přidat trochu chilli papričky nebo použít ostrý sýr.
- Pro ještě šťavnatější kuřecí prsa můžete před pečením prsa na několik hodin marinovat v olivovém oleji s česnekem, bylinkami a citronovou šťávou.
- Při pečení můžete kuřecí prsa přikrýt alobalovým krytem, aby zůstala šťavnatější. Posledních 10 minut pečení alobal odstraňte, aby se sýr hezky zapekl.