Kuře v parmazánu se salátem recept.
Ingredience pro kuře v parmazánu:
- 4 kuřecí prsa bez kosti a kůže
- 100 g strouhaného parmazánu
- 2 vejce, lehce našlehaná
- 100 g strouhanky
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a mletý černý pepř dle chuti
Ingredience pro salát:
- 150 g směsi baby salátů (rukola, špenát, červený listový salát)
- 250 g cherry rajčat, přepůlená
- 1 malá červená cibule, tenké plátky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce balsamikového octa
- Sůl a mletý černý pepř dle chuti
Recept:
1. Předehřejte troubu na 200°C. Kuřecí prsa osolte a opepřete.
2. Na jednom talíři rozmíchejte strouhanku a parmazán. Na druhém talíři rozšlehejte vejce. Každé kuřecí prso nejdříve obalte ve vajíčku a poté ve směsi strouhanky a parmazánu.
3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a kuřecí prsa na něm z obou stran krátce opečte, dokud nebudou zlatavá, což trvá asi 1-2 minuty z každé strany.
4. Přeneste kuřecí prsa do pekáče a pečte v předehřáté troubě asi 15-20 minut, než budou kuřecí prsa uvnitř hotová.
5. Mezitím připravte salát. V míse promíchejte baby saláty, cherry rajčata a plátky cibule. Ochutnejte olivovým olejem, balsamikovým octem, solí a pepřem.
6. Kuřecí prsa podávejte teplá s čerstvě připraveným salátem.
Tipy:
- Pro ještě křupavější skořápku přidejte do směsi strouhanky trochu nastrouhané citronové kůry.
- Aby kuřecí prsa zůstala šťavnatá, nenechte je v troubě déle než je nutné. Použijte masový teploměr, aby jste se ujistili, že vnitřní teplota dosahuje 73°C.
- Pro zpestření salátu můžete přidat avokádo nebo olivy.