Kuře se šlehačkou recept


Kuře se šlehačkou recept.

Recept na kuře se šlehačkou je poměrně jednoduchý, ale výsledek bude lahodný a krémový.

Ingredience
Potřebujete kuřecí prsa, cibuli, česnek, žampiony, smetanu ke šlehání, sůl, pepř, olej a trochu másla.

Recept
Začněte tím, že kuřecí prsa očistíte a nakrájíte na menší kousky. Osolte a opepřete dle chuti. Na pánvi rozehřejte olej s máslem a kuřecí kousky na něm zprudka opečte dozlatova. Jakmile jsou kuřecí kousky opečené, vyjměte je z pánve.

V pánvi, kde se peklo kuře, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Restujte, dokud cibule nezměkne a nezíská zlatavou barvu. Přidejte nakrájené žampiony a restujte dalších pár minut.

Vraťte kuřecí kousky zpět do pánve a přilijte smetanu ke šlehání. Nechte směs na mírném ohni, dokud kuře není plně uvařené a omáčka se nezačne zahušťovat.

Tipy
Pro ještě intenzivnější chuť můžete do omáčky přidat trochu bílého vína a nechat ho odpařit před přidáním smetany. Také se hodí přidat čerstvé bylinky jako je tymián nebo petržel.

Podávejte s rýží, těstovinami nebo pečivem. Aby jídlo bylo lehčí, můžete použít místo smetany ke šlehání i smetanu na vaření s nižším obsahem tuku.