Kuře s noky a fazolemi recept


Kuře s noky a fazolemi recept.

Ingredience:

- 500 g kuřecích prsou
- 400 g gnocchi (noky)
- 1 plechovka bílých fazolí
- 2 středně velké mrkve
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml kuřecího vývaru
- 100 ml smetany na vaření
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sladké papriky
- sůl a pepř dle chuti
- olivový olej

Recept:

1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi na troše olivového oleje je z obou stran krátce opečeme, dokud nebudou mít zlatavou barvu. Osolíme, opepříme a dáme stranou.
2. Na téže pánvi přidáme trochu oleje a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Restujeme, dokud cibule nezměkne. Přidáme na jemno nakrájený česnek a mrkev nakrájenou na kolečka. Restujeme dalších pár minut.
3. Do pánve přidáme gnocchi, sušený tymián, sladkou papriku a promícháme. Necháme na pánvi, dokud gnocchi nezačnou získávat zlatavou barvu.
4. Přidáme kuřecí kousky zpět do pánve společně s bílými fazolemi (včetně šťávy z plechovky pro zahuštění omáčky), kuřecím vývarem a smetanou. Promícháme a necháme jemně vařit na středním plameni cca 10 minut, dokud se všechny chutě nespojí a omáčka nezačne houstnout.
5. Před podáváním dochutíme solí a pepřem podle chuti.

Tipy:

- Pro extra křupavost můžete gnocchi před přidáním do pánve usmažit na troše másla dozlatova.
- Pokud máte rádi pikantnější jídla, přidejte do receptu trochu chilli papričky nebo pár kapek pálivé omáčky.
- Tento recept je skvělý i jako zbytkový pokrm, chutná totiž i druhý den po přípravě.
- Místo kuřecího vývaru můžete použít zeleninový pro vegetariánskou variantu tohoto jídla. Kuřecí prsa pak nahraďte například koulemi z čočky nebo tofu.