Kuře s hermelínovou omáčkou recept.
Ingredience:
Kuřecí prsa
Hermelín
Směs čerstvých hub
Směs čerstvých bylinek (petržel, tymián)
Cibule
Česnek
Smetana na vaření
Olivový olej
Sůl a pepř
Jarní cibulka nebo pažitka na ozdobu
Recept:
Začneme přípravou kuřecích prsou. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Osolíme a opepříme z obou stran. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a kuřecí prsa z obou stran krátce opečeme, dokud nezískají zlatavou barvu. Pečená kuřecí prsa pak vyjmeme a odložíme na teplé místo.
V téže pánvi na zbylém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájené houby a restujeme, dokud houby nezačnou měknout. Poté přidáme smetanu a necháme krátce povařit.
Hermelín nakrájíme na malé kousky a přidáme do pánve. Za stálého míchání necháme sýr rozpustit a směs zhoustnout. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody nebo vývaru. Na závěr omáčku dochutíme solí, pepřem a nasekanými bylinkami.
Kuřecí prsa servírujeme na talíři, přelijeme hermelínovou omáčkou a ozdobíme jarní cibulkou nebo pažitkou.
Tipy:
Pro intenzivnější chuť můžeme do omáčky přidat trochu bílého vína a nechat alkohol vyvařit.
Omáčku můžeme dále zjemnit přidáním lžíce másla.
Pokud preferujete jemnější chuť hermelínu, vyberte mladší a méně výrazný typ.
Kuře s hermelínovou omáčkou může být podáváno s rýží, těstovinami nebo pečivem podle vaší chuti.