Kuře s bramborovo-sýrovou kaší recept


Kuře s bramborovo-sýrovou kaší recept.

- Ingredience

-# Pro kuře:
- 4 kuřecí prsa
- 2 lžičky olivového oleje
- Sůl a pepř dle chuti
- 1 lžička sušeného tymiánu nebo rozmarýnu

-# Pro bramborovo-sýrovou kaši:
- 500 g brambor, oloupaných a nakrájených na kousky
- 100 ml mléka
- 50 g másla
- 100 g strouhaného sýra (cheddar nebo gouda)
- Sůl a pepř dle chuti

- Recept

-# Příprava kuřete:
1. Předehřejte troubu na 200 stupňů C.
2. Kuřecí prsa osolte, opepřete a opepřete sušeným bylinkami.
3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a kuřecí prsa na něm z obou stran krátce opečte, dokud nebudou zlatavá.
4. Přeneste kuřecí prsa do pekáčku a pečte v předehřáté troubě 20-25 minut, nebo dokud kuře nebude upečené (vnitřní teplota 75 stupňů C).

-# Příprava bramborovo-sýrové kaše:
1. Brambory dejte do velkého hrnce, přidejte dostatek vody na to, aby byly pokryté, a přiveďte k varu. Vařte, dokud nebudou brambory měkké, asi 15-20 minut.
2. Slijte vodu z brambor a nechte je chvíli odpařit.
3. Přidejte mléko a máslo k bramborům a pomocí šťouchadla na brambory je rozmačkejte, dokud nebudou hladké.
4. Do kaše vmíchejte strouhaný sýr, dokud nebude rovnoměrně rozptýlen a kaše nebude krémová. Ochuťte solí a pepřem dle chuti.

- Tipy
- Pro extra křupavost můžete kuřecí prsa před pečením obalit v strouhance.
- Do kaše můžete přidat trochu česneku nebo jarní cibulky pro více chuti.
- Pokud máte rádi pikantnější jídlo, přidejte do kaše trochu chilli vloček nebo papriky.
- Kuřecí prsa můžete také grilovat místo pečení pro jinou chuť.
- Sýrovou kaši můžete podávat s čerstvými bylinkami na ozdobu a zvýraznění chuti.