Kuře na medvědím česneku recept


Kuře na medvědím česneku recept.

Ingredience:

kuřecí prsa nebo stehna
medvědí česnek
česnek
sůl
pepř
olivový olej
smetana nebo jogurt pro jemnější variantu
citronová šťáva
cibule

Recept:

Začněte tím, že si připravíte kuřecí maso. Maso omyjte, osušte a pokud máte prsa, můžete je nakrájet na menší kousky nebo je nechat celá. Osolte a opepřete dle chuti.

V pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Restujte, dokud cibule nezměkne a nezačne zlátnout. Přidejte nasekaný česnek a krátce restujte, aby se uvolnila jeho aroma.

Nyní přidejte připravené kuřecí maso a opečte ho ze všech stran dozlatova. Poté přilijte trochu vody nebo vývaru a nechte maso podusit, dokud není plně uvařené.

Během dušení kuřete si připravte medvědí česnek. Listy medvědího česneku omyjte, osušte a nasekejte. Když je kuře téměř hotové, přidejte k němu medvědí česnek a promíchejte. Dušte ještě několik minut, dokud medvědí česnek nezměkne.

Nakonec smíchejte smetanu nebo jogurt s trochou citronové šťávy a touto směsí kuře dochuťte. Promíchejte a nechte na mírném ohni prohřát, ale už nevařte.

Tipy:

Pokud máte rádi intenzivnější česnekovou chuť, můžete přidat více česneku.
Pro aromatickou variantu můžete do marinády přidat trochu bílého vína.
Servírujte s vařeným bramborem, rýží nebo těstovinami a čerstvým salátem.
Jako alternativu k smetaně můžete použít kokosové mléko pro exotičtější chuť.
Tento recept je skvělý také s jinými druhy bylinek, pokud nemáte medvědí česnek. Dobře funguje například s petrželkou nebo špenátem.