Kuře jako svíčková recept.
Kuře jako svíčková je skvělá variace na tradiční české jídlo, kdy místo hovězí svíčkové použijeme kuřecí maso. Tento recept je jednoduchý na přípravu, ale zároveň velmi chutný a jistě potěší všechny milovníky dobrého jídla.
Ingredience:
- 500 g kuřecích prsou
- 2 mrkve
- 1 malý petržel
- 1 kousek celeru
- 1 malá cibule
- 2 lžíce oleje
- 200 ml smetany na vaření
- 2 lžičky hořčice
- 2 lžičky worcesterové omáčky
- 1 lžíce mouky
- sůl a pepř dle chuti
- 1 lžička cukru
- 1 citron
- 200 ml vývaru (zeleninového nebo kuřecího)
Recept:
1. Nejprve si připravíme zeleninu - mrkev, petržel, celer a cibuli očistíme a nakrájíme na menší kousky.
2. Na velké pánvi nebo v hlubokém hrnci rozehřejeme olej a na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Poté přidáme zbytek zeleniny a necháme ji chvilku podusit.
3. Kuřecí prsa očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme je k zelenině na pánev a restujeme z každé strany dozlatova.
4. Přisypeme mouku, promícháme a necháme chvíli zpěnit. Poté zalijeme vývarem a smetanou, přidáme hořčici, worcesterovou omáčku, cukr a šťávu z citronu. Vše dobře promícháme.
5. Pokrm osolíme a opepříme dle chuti a necháme na mírném ohni pod pokličkou dusit asi 20 minut, dokud maso nebude měkké a omáčka nezahustne.
Tipy:
- Pro ještě bohatší chuť můžete přidat do omáčky lžíci brusinkového kompotu nebo trochu malinového džemu.
- Pokud máte rádi houby, můžete do receptu přidat i několik nakrájených žampionů nebo hříbků.
- Kuře jako svíčková je vynikající podávané s houskovým knedlíkem, ale skvěle chutná i s rýží nebo pečivem.
- Nezapomeňte na garnituru z citronu a brusinek pro dokonalý vzhled a chuť pokrmu.