Kuře jako grilované recept.
Ingredience:
- 4 kuřecí prsa bez kosti a kůže
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1 citron
- Čerstvý tymián nebo petrželová nať na ozdobu
Recept:
1. V misce smíchejte olivový olej, prolisovaný česnek, mletou papriku, sušený oregano, sušený tymián, sůl a pepř.
2. Kuřecí prsa omyjte pod studenou vodou a osušte papírovou utěrkou.
3. Kuřecí prsa potřete připravenou marinádou. Nechte marinovat alespoň 30 minut, ideálně však přes noc v lednici pro hlubší chuť.
4. Gril předehřejte na středně vysokou teplotu. Kuřecí prsa položte na gril a vařte 6-7 minut z každé strany nebo dokud nejsou dobře propečená a mají krásnou grilovací známku.
5. Během grilování kuřecí prsa jednou otočte, aby se rovnoměrně propečely.
6. Hotové kuře nechte chvíli odpočinout pod alobalovou folií, aby se šťávy rozložily.
7. Před podáváním kuře pokapejte čerstvou šťávou z citronu a ozdobte čerstvým tymiánem nebo petrželovou natí.
Tipy:
- Pro hlubší chuť nechte kuře marinovat přes noc.
- Aby se kuře nepřipalovalo a zůstalo šťavnaté, nezapomeňte gril pravidelně promazávat.
- Kontrola teploty je klíčová, aby kuře nebylo přesušené. Použití grilovacího teploměru může být velkou pomocí.
- Pro extra křupavou kůrčičku kuře před podáváním zvýšte teplotu grilu na maximum na poslední 2 minuty grilování.
- Nezapomeňte na odpočinek masa po upečení. Díky tomu bude kuře šťavnatější.