Kukuřičná polévka se slaninou recept


Kukuřičná polévka se slaninou recept.

Ingredience pro kukuřičnou polévku se slaninou:

- 200 g kukuřice (může být z konzervy)
- 100 g uzené slaniny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 100 ml smetany na vaření
- sůl a pepř dle chuti
- nasekaná petrželka nebo pažitka pro ozdobu
- olivový olej nebo máslo pro smažení

Recept:

1. Na pánvi na středním ohni osmažte nakrájenou slaninu dozlatova. Pak slaninu vyjměte a nechte ji okapat na papírových ručnících.

2. Na stejné pánvi, využijte zbylý tuk ze slaniny (případně přidejte olivový olej nebo máslo), a restujte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova.

3. Přidejte nadrobno nakrájený česnek a krátce restujte, dokud neuvolní svou vůni.

4. Přidejte kukuřici a za občasného míchání ji chvíli restujte.

5. Poté přilijte vývar a nechte polévku vařit na mírném ohni asi 15 minut.

6. Polovinu polévky si odeberte a rozmixujte ji (buď v mixéru nebo ponorným mixérem), poté ji vraťte zpět do hrnce.

7. Přilijte smetanu, promíchejte a nechte polévku ještě chvíli prohřát. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

8. Polévku podávejte posypanou nasekanou petrželkou nebo pažitkou a kousky osmažené slaniny.

Tipy:

- Pro lehkou kukuřičnou polévku můžete smetanu úplně vynechat nebo nahradit mlékem.
- Když chcete polévku udělat trochu pikantní, přidejte do ní trochu chilli papričky nebo pár kapek tabaska.
- Jako přílohu k této polévce se skvěle hodí čerstvý bílý chléb nebo topinky.
- Můžete experimentovat s přidáním dalších druhů zeleniny, jako je například mrkev nebo celer, pro zpestření chuti.