Kukuřice v alobalu recept


Kukuřice v alobalu recept.

Kukuřice v alobalu je skvělá pochoutka, kterou můžete připravit na grilu nebo v troubě. Jedná se o jednoduchý, ale velmi chutný recept, který je ideální jako doplněk k hlavnímu jídlu nebo jako lehká večeře.

Ingredience:
- 4 kukuřičné klasy
- Máslo
- Sůl
- Mletý černý pepř
- Čerstvé bylinky dle chuti (například petržel nebo koriandr)

Recept:
1. Předehřejte gril nebo troubu na 200 °C.
2. Každý kukuřičný klas očistěte od listů a vláken.
3. Kukuřice potřete máslem a osolte. Dle chuti můžete přidat i trochu mletého černého pepře a nasekané čerstvé bylinky.
4. Každý klas zabalte samostatně do alobalu.
5. Kukuřice v alobalu položte na gril nebo do trouby. Pečte nebo grilujte přibližně 20 až 25 minut. Pravidelně otáčejte, abyste zajistili rovnoměrné upečení.
6. Po upečení nechte kukuřice chvíli odpočinout, poté alobal opatrně odstraňte.

Tipy:
- Před pečením můžete na kukuřici kromě másla použít i olivový olej pro jemnější chuť.
- Experimentujte s různými bylinkami a kořením pro různorodé chutě. Kukuřici můžete ochutit například česnekovým máslem nebo chilli papričkami pro pikantní verzi.
- Kukuřice v alobalu je také skvělá s různými dresinky. Po upečení ji můžete pokapat limetkovou šťávou nebo posypat strouhaným sýrem.
- Nezapomeňte, že alobal bude po upečení velmi horký, proto při manipulaci používejte kuchyňské rukavice nebo utěrku.

Tento jednoduchý recept na kukuřici v alobalu přináší spoustu možností, jak si pochutnat na této oblíbené zelenině. Experimentujte a najděte svoji oblíbenou kombinaci chutí!