Krůtí stehno na celerovém zelí recept.
Ingredience pro krůtí stehno na celerovém zelí potřebujeme krůtí stehna, hlávku celeru, cibuli, česnek, majoránku, sůl, pepř, olej a trochu vývaru nebo vody.
Nejprve si připravíme zeleninu. Celer očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na julienne, česnek jemně nasekáme. V hlubší pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme olej a na něm zpěníme cibuli dozlatova. Přidáme česnek a celer a krátce restujeme.
Krůtí stehna omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme, opepříme a z obou stran krátce opečeme na pánvi na troše oleje, aby se zatáhla. Opečená stehna přidáme k celeru. Přisypeme majoránku a vše zalijeme trochou vývaru nebo vody, jen tolik, aby bylo zelenina mírně podlitá.
Zakryjeme a dusíme na mírném ohni asi hodinu a půl, dokud není maso měkké a celer jemný. Během dušení případně podlejeme, pokud by tekutina moc vypařila.
Tipy pro dokonalé krůtí stehno na celerovém zelí:
1. Pokud máte rádi intenzivnější chuť, přidejte do zeleniny na začátku trochu slaniny nebo šunky.
2. Dusení v pomalém hrnci je alternativou, která vám ušetří starost s případným připalováním a maso bude velmi šťavnaté a měkké.
3. Podávejte s bramborovou kaší nebo pečenými brambory, které skvěle doplní chuť jídla.
Dobrou chuť!