Krůtí sekaná s hořčičnou omáčkou a pečenými brambory recept


Krůtí sekaná s hořčičnou omáčkou a pečenými brambory recept.

**Ingredience:**

Pro krůtí sekanou:
- 500 g mletého krůtího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 2 lžíce strouhanky
- Sůl a pepř podle chuti

Pro hořčičnou omáčku:
- 2 lžíce hořčice (dle preferencí může být kremžská, dijonská)
- 200 ml smetany na vaření
- 1 lžička medu
- Sůl a pepř podle chuti

Pro pečené brambory:
- 500 g brambor
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného tymiánu nebo rozmarýnu
- Sůl a pepř podle chuti

**Recept:**

1. Začneme přípravou krůtí sekané. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. V míse smícháme mleté krůtí maso, nakrájenou cibuli, česnek, vejce, strouhanku, sůl a pepř. Důkladně promícháme a vytvoříme z hmoty buď jednu velkou sekanou nebo několik menších.
2. Sekanou vložíme do pekáče a pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 40-45 minut, nebo dokud nebude mít kůrku a uvnitř bude propečená.
3. Mezitím si připravíme brambory. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. V míse smícháme brambory s olivovým olejem, tymiánem nebo rozmarýnem, solí a pepřem. Rozprostřeme je na plech pokrytý pečicím papírem a pečeme v troubě při 200°C asi 35-40 minut nebo dokud nejsou zlatavé a křupavé.
4. Pro omáčku smícháme ve vhodné pánvi hořčici, smetanu na vaření, med, sůl a pepř. Omáčku zahříváme na mírném ohni, dokud se nezačne jemně houstnout. Nevaříme.
5. Podáváme krůtí sekanou s hořčičnou omáčkou a pečenými bramborami.

**Tipy:**
- Před pečením můžete sekanou potřít olivovým olejem nebo máslem pro lepší kůrku.
- Do sekané můžete přidat bylinky jako je petržel nebo tymián pro bohatší chuť.
- Hořčičnou omáčku můžete dochutit i jinými ingrediencemi dle chuti, například kapkou bílého vína nebo lžičkou worcesterské omáčky.
- Pokud máte rádi pikantnější chutě, můžete do omáčky přidat trochu chilli papričky.