Krůtí prsa s karotkou a fazolkami recept


Krůtí prsa s karotkou a fazolkami recept.

Ingredience:
- 400 g krůtích prsou
- 200 g mladé karotky, očištěné a nakrájené na menší kousky
- 200 g zelených fazolek, očištěné
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- 1 lžíce čerstvého tymiánu (nebo 1/2 lžičky sušeného)
- 1/2 citronu, šťáva

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180°C.
2. Krůtí prsa omyjte a osušte. Ochutíte je solí, pepřem a částí tymiánu. Položte je na pekáč vyložený pečicím papírem.
3. V míse smíchejte karotku a fazolky s olivovým olejem, solí, pepřem, zbylým tymiánem a česnekem. Rozložte zeleninu kolem krůtích prsou v pekáči.
4. Pečte v předehřáté troubě přibližně 25-30 minut, nebo dokud krůtí prsa nebudou upečená a zelenina měkká.
5. Před podáváním pokapejte pokrm čerstvou citronovou šťávou pro zvýraznění chutí.

Tipy:
- Aby bylo maso šťavnatější, nechte krůtí prsa před pečením asi 15 minut odpočinout na pokojové teplotě.
- Pro ještě intenzivnější chuť můžete zeleninu a maso před pečením marinovat v směsi olivového oleje, citronové šťávy, česneku a tymiánu po dobu alespoň 30 minut.
- Pokud máte rádi pikantnější chutě, přidejte do marinády nebo přímo na zeleninu trochu chilli vloček.
- Servírovat můžete s quinoou, rýží nebo i lehkým bramborovým pyré pro kompletní a vyvážený jídlo.