Krůtí kapsa se špenátem recept


Krůtí kapsa se špenátem recept.

**Ingredience**:
- 4 krůtí prsa bez kosti (každé asi 150 g)
- 200 g čerstvého špenátu
- 100 g sýra feta
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- špetka muškátového oříšku

**Recept**:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. Krůtí prsa omyjte, osušte a opatrně je rozřízněte tak, aby vznikla kapsa.
3. Špenát opereme a necháme okapat. Na pánvi na olivovém oleji krátce osmahneme nasekaný česnek, přidáme špenát a restujeme, dokud nezměkne.
4. Špenát ochuťte solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Necháme trochu vychladnout.
5. Do vychladlého špenátu vmícháme rozdrobený sýr feta.
6. Směs špenátu a fety naplňte do krůtích kapes. Kapsy zabezpečte párátky nebo je můžete obvázat kuchyňským provázkem.
7. Krůtí kapsy osolte a opepřete zvenku.
8. Na pánvi rozehřejte zbytek olivového oleje a krůtí kapsy z obou stran krátce opečte, dokud nezískají zlatavou barvu.
9. Přenesete na plech a dopečte v předehřáté troubě asi 20 minut, nebo dokud není maso uvnitř šťavnaté a plně propečené.

**Tipy**:
- Můžete podávat s bramborovou kaší nebo s čerstvým salátem.
- Před rozmrazováním krůtího masa jej nechte přes noc v lednici, aby rozmrazilo pomalu a zůstalo šťavnaté.
- Pokud máte rádi intenzivnější chutě, můžete přidat do náplně trochu nakrájených sušených rajčat nebo oliv.