Krupicové flameri recept


Krupicové flameri recept.

Krupicové flameri je tradiční dezert, který můžete najít v řecké nebo turecké kuchyni. Tato sladkost je založena na krupici a má konzistenci podobnou pudinku nebo mousse.

- Ingredience
Pro přípravu krupicového flameri budete potřebovat následující ingredience
- 1 litr mléka
- 100 g krupice
- 100 g cukru
- 1 vanilkový lusk nebo 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- másla na vymazání formy
- špetka soli
- skořice nebo mleté ořechy na posypání

- Recept
1. V hrnci přiveďte k varu mléko se špetkou soli. Počkejte, až mléko začne vřít.
2. Přidejte krupici a cukr, neustále míchejte, aby nedošlo k vytvoření hrudek.
3. Vařte na mírném ohni, stále míchejte, dokud směs nezhoustne. To obvykle trvá asi 10 minut.
4. Jakmile krupice zhoustne, odstraňte směs z ohně a přidejte vanilkový lusk nebo vanilkový extrakt.
5. Promíchejte směs a nalijte ji do předem vymazaných forem.
6. Nechejte vychladnout na pokojovou teplotu, poté dejte do lednice, aby flameri ztuhlo.
7. Před podáváním posypte skořicí nebo mletými ořechy.

- Tipy
- Aby bylo flameri ještě chutnější, můžete do směsi přidat rozinky nebo jiné sušené ovoce.
- Pro křupavější texturu přidejte do směsi nasekané ořechy.
- Flameri můžete podávat s ovocným sirupem nebo čerstvým ovocem, což dodá dezertu svěží chuť.
- Pokud nemáte vanilkový lusk, použijte vanilkový cukr nebo extrakt, ale přidávejte ho s mírou, aby nedominovál ostatním chutím.